Huset i Killeberg

Tilbage til forsiden

Forslag til ture og udflugter

Der ligger ofte foldere fra lokale turistbureauer i supermarkedet i Osby eller Älmhult med forslag og ideer til ture i Skåne og Småland. Desuden har den danske hjemmeside www.sydsverige.dkrigtig mange gode anbefalinger til seværdigheder blandt andet med en opdateret liste over loppe- og kræmmermarkeder i området.

Badesøer
Der er to dejlige badesøer i området. Den første Krusasjøn som vi holder mest af, da den ligger i et naturskønt paradisisk område: Den ligger på vejen mod Markaryd, ca. 7 km. fra Killeberg.

Kør over jernbanebroen til Killeberg og fortsæt lige ud efter broen. Følg vejen ad de snoede grusstier. På et tidspunkt deler vejen sig i to, vælg den i venstre side. Lidt efter kommer I til et skilt, der viser at her kan der bades. Drej til højre og kør ca. 100 meter og ind på en grund med en stor lade, her kan der parkeres og ad en skovsti går I ca. 100 meter, så kommer I til søen med badebroer.

Den anden sø Möcklen ligger ved Älmhult og er en del større. Når I kommer til Älmhult, skal I køre ind i byen, dreje til venstre ved i rundkørslen. Kør igennem IKEA området  og til venstre. Lige overfor kirken er en vej til højre. Ca. 1 km. ud ad denne ligger en vidunderlig sø.

Amerikanerbil træf
På Tydingesjöns Camping plads ved Broby, er der mange aktiviteter hele sommeren, f.eks. linedans, loppemarkeder og hver tirsdag aften sommeren igennem triller amerikanske dollargrin ind til træf campingpladsen.
Desuden findes der en god børnevenlig badestrand
Se programmet campingpladsens hjemmeside >>


Bilkirkegården ved Ryd

Åke Danielssons drev skrothandel i 1940´erne ved vejen til Ryd. I 1960’erne blev der bygget en ny hovedvej, og der kom ikke længere kunder forbi. Bilerne blev stående i vejkanten, og langsomt fik stedet lov til at forfalde. Læs mere >>


Wanås
Wanås gods, der ligger i Knislinge ca. 35 km fra Killeberg, på vejen mod Kristiansstad, er internationalt kendt for udstillinger af moderne kunst. Til godset er der en stor naturpark, med årlige udstillinger af svensk og international samtidskunst.
Wanås hjemnmeside >>

Osby
For børn kan Briomuseet, "Lekoseum", som det kaldes i Osby anbefales. Et legetøjsmuseum eller rettere en dejlig indendørs legeplads med adgang til store Brio togbaner og meget andet, der gør underværker på en våd regnvejrs dag.

Älmhult
I Älmhult ligger verdens første IKEA, det var dengang et meget stort eksperiment at etablere en så stor fabrik midt ude på landet, som Älmhult var dengang. Den svenske botaniker Carl von Linné er født lidt nord for Älmhult, hvor hans fødehjem kan besøges. På torvet i Älmhult en broncefigur af ham med den blomst, som er opkaldt efter ham.

Lidt nord for Älmhult på østsiden af Möckeln ligger et naturereservat, som tidligere har hørt til en herregård. Et godt sted for vandreture

Ca. 100 - 150 km. nord for Älmhult findes "Glasriket" med mange glasværker som bl.a. Boda og Orrefors o.m.a., de ligger tæt ved hinanden.

Kristiansstad
En mindre tur (ca. 60 km) til Christian den 4. gamle by Kristianstad kan også anbefales. Byen er meget glad for sin danske fortid og der sælges danske pølser fra pølsevognen på torvet. For børn findes en velassorteret fætter BR. I Sølvesborg lidt derfra, findes en en badestrand ved Østersøen.

 

KrusasjönKrusasjön en stille efterårsdag

Dollargrinene mødes hver tirsdag på campingpladsen

Bilkirkegården i skoven


Naturreservatet nord for Älmhult
 Læs mere om markeder og seværdigheder på sydsverige.dk